SkiathosParaliai nyaralásunk alatt, részt vehetünk egy gyönyörű kiránduláson, mely a közelben lévő Skiathos szigetre vezet.

A program a helyszínen lévő, számtalan görög utazási iroda által, szervezetten érhető el.

Autóbusszal és hajóval lehet eljutni a szigetre, mely gyönyörű, egész évben zölddel. Barátságos kis falvakon sétálhatunk keresztül, ahol piros tetős, fehérre meszelt házikókban élnek a helyi lakosok. SkiathosSzámuk kb. 6000 fő.

A szűk kis utcákban és hangulatos tereken számtalan étterem, bár, kávézó várja a megfáradt turistákat, ahol tradicionális görög ételek közül válogathatunk. A bazárokban pedig emléktárgyak sokasága vár, megfizethető áron. 

A turisták körében rendkívül népszerű sziget tengerpartján több, mint 60 homokos strandot találunk, Skiathosköztük igazán meseszépeket is.

A víz mindenhol kristálytiszta, türkizkék, fürdőzésre csábít. Görögország egyik leghíresebb és legszebb strandja, a fenyőkkel szegélyezett Koukounaries strand is itt található. 

Ha a fürdésen és a sétán kívül műemlékeket, építészeti remekműveket is megcsodálnánk, és ezt időnk is engedi, a szigeten erre is lehetőségünk nyílik.

Több templom, várrom, kolostorSkiathos és temető is szerepel a látnivalók között.

A nyári hónapokban a szigetre jellemző a zsúfoltság. Éjszakai élete nyüzsgő, szórakoztató.